Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2011 16:15 - Фирмен Анализ - новия продукт на АПИС
Автор: apis Категория: Бизнес   
Прочетен: 1865 Коментари: 0 Гласове:
0



Новият продукт на АПИС „АПИС Регистър – Фирмен анализ“ от фамилията „АПИС Регистър“ представлява самостоятелно приложение, чиято цел е да предостави по разбираем и практичен начин детайлна информация за финансовото състояние на фирмите в България и да даде възможност тя да бъде използвана за анализ при подпомагане на стратегическата и оперативна маркетингова дейност на фирми и институции, насочили се към повишаване на своята ефективност и управление на взаимодействията си в бизнес-пространството

Този нов клас софтуер дава възможност на потребителите да използват данни от счетоводните отчети на фирмите в България, които предоставя като структуриран финансов анализ. Използвани са официално предоставените в Търговския регистър към Агенция по вписванията годишни счетоводни отчети, които са обработени и цифровизирани от екипа на „АПИС – Регистър“. Използват се данни и от други официални източници, като НСИ.

Основен акцент са ключови показатели от отчетите за дохода и счетоводните баланси – включени са  данни за приходите, собствения капитал, нетения финансов резултат, стойността на активите, информация за средния брой заети лица в съответната организация.

Фирмите, в обработваната извадка, са над 60 000 и отговарят на следните изисквания:

·         Регистрирани са по ЗДДС

·         Декларирали са повече от 5 осигурявани лица

Информацията е организирана йерархично спрямо сектора и основната дейност за всяка фирма, като отделните фирми са класифицирани спрямо посочения НКИД код и допълнително дефинирани групи. Тази структура позволява данните за фирмите да бъдат обобщавани, разглеждани и сравнявани по различни признаци, включително и на секторен и браншови принцип.

 „АПИС Регистър – Фирмен анализ“ предоставя информация по зададен критерий или група критерии, като я структурира под формата на списък или в практичен табличен и / или графичен вид, в зависимост от естеството на зададените параметри и конкретния инструмент, който се използва. Търсенето може да бъде глобално – по ЕИК номер или име на фирма, или разширено – спрямо набор от показатели. За максимално удобство на потребителите на продукта визуализираните резултати може да бъдат експортирани в документ в PDF формат, като за някои от секциите е предвидено експортиране и във формат за MS Excel с възможност за последваща обработка на данните.

Както всички продукти от фамилията „АПИС Регистър“, „АПИС Регистър – Фирмен анализ“ включва най-актуална информация за разглежданите фирми и позволява бързо и удобно получаване на желаните финансови показатели и анализи за дадена фирма или група фирми, предоставяйки полезност на управители, финансови и маркетинг мениджъри, както и на всички, заинтересовани от състоянието на българския бизнес.

„АПИС Регистър – Фирмен анализ“ може да се използва независимо от „АПИС Регистър +“ и е реализиран както в десктоп вариант, така и като online-базирано приложение. Интерфейсът на продукта е съобразен с този на „АПИС Регистър +“.

„АПИС Регистър – Фирмен анализ“ Структура

·         Списък с фирми с обработени финансови показатели

·         Класация по финансови показатели и зададен критерий или група критерии

·         Модул с финансови анализи

Модул „Финансови анализи“

·         Ниво на анализ

o   Фирма

o   Сектор (по НСИ номенклатура)

o   Бранш (управленска гледна точка)

o   Произволна група фирми

·         Показатели за анализ

o   Динамика

o   Ефективност

o   Задлъжнялост

o   Оценка на фирма

 

o   Приходи

o   Нетна печалба

o   Собствен капитал

o   Активи

o   Осигурени лица

o   Марж на печалбата

o   Рентабилност на собствения капитал

o   Рентабилност на активите

o   Коефициент на задлъжнялост

Целева клиентска аудитория

·         Управител

o   Сравнение с конкурентите

o   Развитие на пазара

o   Нова гледна точка на база на реални данни

o   Ефективност на труда и норми на печалба

·         Маркетинг/Търговски директор

o   Растеж на конкурентите

o   Норми на печалба

o   Помощ при подбора на потенциални клиенти

·         Главен счетоводител или финансов директор

o   Бърз, готов финансов анализ

o   Задлъжнялост

o   Сравнение по специфични финансови показатели





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apis
Категория: Бизнес
Прочетен: 101600
Постинги: 21
Коментари: 6
Гласове: 32
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол